Club

Go

Wild

Cursus

Toernooi

Activiteiten

Competitie

Kalender


Speelavonden

Bekijk de kalender


Steenen Kruis
Toernooi 2018

informatie en aanmelden


Go in 't wild

Vrijwel iedere zaterdag
(meer...)


Foto's

Bekijk onze
foto-albums


Facebook

Bekijk onze
Facebook pagina


Salland tegen De Overkant 2017

Op donderdag 23 november 2017 komen onze vrienden van Apeldoorn weer naar Deventer voor het jaarlijkse uitwisseltoernooi. Er staat heel wat op het spel, want Go Club Salland verloor de laatste twee krachtmetingen. Maar wat er ook gebeurt, het zal vast weer een mooie, vriendschappelijke avond opleveren!

Zomersimultaan 2017

Go Club Salland organiseerde op donderdag 29 juni voor de tweede keer een simultaan, waarbij topspeler Rudi Verhagen (4 dan) het tegelijk opnam tegen een aantal leden van GCS.

Zomersimultaan 2016

Om het huidige Go-seizoen af te sluiten, organiseerde Go Club Salland op donderdag 21 juli een simultaan, waarbij topspeler Rudi Verhagen (4 dan) het tegelijk opnam tegen twaalf leden van GCS.
Vooraf werd er heerlijk gegeten in onze vaste zaterdagmiddagstek "Restaurant Food and Joy". Zij waren zo vriendelijk om het eten van Rudi te sponsoren!
Daarna ging de stoet naar De Fermerie, waar er twaalf borden klaarstonden om achter plaats te nemen. Om 20:00 werd de eerste steen gezet, en maar liefst drie-en-een-half uur later werd de laatste partij beslecht.
Uitslag: Rudi won 11 van de 12 partijen - een prestatie van formaat die de Go-reus ook niet in de koude kleren ging zitten. Gelukkig stond er ook na afloop een verfrissende versnapering voor hem klaar en werd er gezellig nagepraat.

Wat losse feitjes:
1) Gerard Bouwman en Wim Moll durfden het als enige aan om gelijkop tegen Rudi te spelen.
2) Het lukte Gerard Slooven als enige om met winst uit de strijd te komen, zij het met een handicap van 9 stenen.
3) De eerste partij die eindigde, was tegen William Rensen.
4) Hans Huisman hield het het langst vol - Rudi ging er op het laatst zelfs bij zitten!
5) De meest zenuwslopende partij was wellicht die van René van den Berg, die met een héél klein verschil verloor.
6) De meest bizarre uitslag was de partij van Joost van Ulsen, waarbij één helft van het bord alleen dode zwarte groepen bevatte, en de andere helft alleen dode witte groepen.
7) De meeste zetten werden gespeeld door Rudi, die 12 keer zoveel steentjes heeft aangeraakt dan elk van zijn tegenstanders.

GCS kijkt terug op een geweldig avond, dankt alle deelnemers, Restarant FJ, De Fermerie en vooral Rudi die dit alles mogelijk hebben gemaakt! Volgend jaar weer!

Twaalf leden van GCS waren aanwezig op deze zeer geslaagde avond

Salland tegen De Overkant 2015

Op donderdag 27 november 2015 werden wij in ons nieuwe clublokaal verblijd met bezoek uit Apeldoorn. Alles natuurlijk in het kader van het jaarlijkse treffen tussen onze twee verenigingen.
Ditmaal reisden maar liefst zes Apeldoornse spelers naar Deventer af, en samen met zes Deventer tegenstanders én onze vier nieuwe leden zorgde dat voor een groep van maar liefst 16 spelers, allemaal druk in de weer met het mooiste spel ter wereld. En er werd ook nog Go gespeeld.
Had Apeldoorn vorig jaar al gewonnen, ook dit jaar bewees de club van de Apeldoornse Kei óók in Go een kei te zijn om rekening mee te houden.

Laten we eens kijken hoe de partijen verliepen...

Bord 1: Joost van Ulsen - Jan van Loenen (0-1)
De opening gaat vloeiend over in een jacht van Joost op een lange sliert met valse ogen. Maar uiteindelijk blijken de rollen om te draaien: Jan vangt een groepje, en daarmee blijft van het gebied van Joost bar weinig over. Joost geeft vervolgens op.

Bord 2: Gerard Bouwman - Rob van den Born (0-1)
Met stip de meest luidruchtige partij van de avond. Het spel gaat gelijk op, mede dankzij (of ondanks) het verbale geweld aan dit bord. Totdat in het middenspel een sliert van 11 stenen wordt afgeknipt. Gerard doet verwoede pogingen zijn sliert te redden, vergroot daarbij het probleem tot 13 stenen en jaagt ineens op een groep van Rob. Dit kost hoofdbrekens bij beide spelers (die opeens beduidend stiller zijn geworden), maar Rob toon zich de sterkste: hij redt zijn eigen groep en vangt er twee van Gerard, die vervolgens geen andere uitweg ziet dan opgeven.

Bord 3: Marc Bodde - Kees Pulles (0-1)
Deze partij liet zich lezen als een haiku:
Rustige partij
Goede start maar slecht eindspel
Verlies met vijftien


Bord 4: Gerard Slooven - Marten Ubbink (0-1)
Gerard komt met lichte achterstand uit de opening, houdt zich taai in het middenspel en haalt heel veel punten terug in het eindspel, waardoor er een lichte voorsprong ontstaat. Maar dan, letterlijk met het opvullen van het allerlaatste neutrale punt op het bord, komt een venijnig knippunt bloeddorstig tot leven. Gerard zag dat niet, maar Martin had al een half uur als een sluwe vos naar dit punt liggen loeren en sloeg genadeloos toe. Zes stenen gingen verloren waardoor de voorsprong van Gerard opeens een achterstand van zes punten werd, en hij Martin kon feliciteren met een welverdiende ovewinning. Wat hij dan ook netjes deed.

Bord 5: René van den Berg - Tinie Beernink (jigo)
Een uiterst spannende partij waarbij beide spelers in alle stilte elkaar weinig vrijheden gunden. Uiteindelijk bleek echter de tijd de sterkste factor. Na een uitputtingsslag van ruim 2,5 uur spelen komen de speler een remise overeen. Omstanders waren lichtelijk verontrust dat deze traditie, die al jaren bon ton is in de schaakwereld, nu ook achter het Go-bord zijn kop opsteekt. Maar in dit geval maken we graag een uitzondering: beide spelers hadden na de uitputtingsslag hun rust welverdiend en kunnen terugkijken op een evenwichtige partij. En daar hoort jigo bij.

Bord 6: Jim Smit - Ali Nijhof (1-0)
Ali maakt het Jim meerdere keren moeilijk, met name door kundig hoeken af te pakken met een 3-3 invasie, maar gaandeweg verdwijnen er steeds meer van haar steentjes van het bord in het bakje naast Jim. Dit leidt er uiteindelijk toe dat zij moet opgeven. Hiermee redt Jim wél de eer van de Sallandse spelers, dus een plaats op een hoger bord is gegerandeerd voor een volgende editie.

Dit alles bracht de totaaluitslag op 4,5-1,5 in het voordeel van onze Apeldoornse vrienden. Volgend jaar weer; hopelijk met beter resultaat voor Salland maar in ieder geval met evenveel sportiviteit en speelplezier!

Een volle zaal tijdens de jaarlijkse uitwisseling met Apeldoorn

Salland tegen De Overkant 2014

Op woensdag 3 september 2014 was het weer zo ver! Het jaarlijkse treffen tussen Go Club Salland en de Apeldoornse Go Vereniging Nobe No Shinju.
Omdat de strijd vorig jaar in Olst plaatsvond, speelde de Jaarlijkse Ontmoeting Der Giganten zich dit jaar af in Apeldoorn.

Het eerste wat ons bij aankomst opviel was de enorme hoeveelheid enthousiaste spelers die zich in het Denksportcentrum Apeldoorn hadden verzameld. Zouden er wel genoeg borden en stenen zijn? Maar dat bleek een ongegronde zorg, daar het hier 'slechts' om Bridge-spelers ging.
Het geeft toch lichtelijk te denken dat een kaartspelletje in staat is meer dan 100 (!) spelers te laten aanschuiven, terwijl het op alle vlakken mooiere Go-spel het weer moest doen met een kleine harde kern van enthousiatelingen.

Enniewee: Jan van Loenen had zoals altijd de zaken goed voorbereid en stelde 5 evenwichtige partijen samen. Hier en daar met voorgift om het evenwicht ook echt in evenwicht te brengen.
Drie... Twee... Eén... Go! En de strijd barstte los. De stemming was in beide kampen positief en strijdlustig, dus daar kon het niet aan liggen.
Zo'n slordige twee uur later was dat anders: Wim Moll was over een ladder gestruikeld en verloor daardoor, en ook Joost en Sjef konden de eer niet hoog houden. Dat lukte Gerard en Gerard echter wel, waardoor de totaalstand op 3-2 voor Apeldoorn uitkwam.

Proficiat, jongens, een welverdiende revange op jullie nederlaag vorig jaar!
Met wederzijdse toezeggingen dat we dit vooral vaker moeten doen, dropen we met de staart tussen de benen maar toch met opgeheven hoofd weer af, terug naar de koekstad.

Het was, evenals de vorige jaren, weer een uiterst sportieve en positieve avond.
De Ontmoeting Der Giganten bleek ook ditmaal weer een Samenkomst Van Go-Vrienden.

Partij-resultaten:
Rob van den Born - Wim Moll (1-0)
Jan van Loenen - Joost van Ulsen (1-0)
Kees Pulles - Gerard Bouwman (0-1)
René van Moppes - Gerard Slooven (0-1)
Jan Ticheler - Sjef van der List (1-0)

Totaal:
Go Vereniging Nobe No Shinju wint met 3 - 2.

Salland tegen de Overkant 2013

Op donderdag 28 november 2013 kwamen onze Go-vrienden uit Apeldoorn (Go Vereniging Nobe No Shinju) naar Olst om aldaar de krachten te meten aan het Go-bord.
Daar waar er bij het ontmoeten van twee voetbalclubs al snel behoefte is aan begeleiding van politie en mobiele eenheid, met alle kosten en nazorg vandien, bleef deze Titanenstrijd - zoals gebruikelijk in de Go-wereld - verstoken van enige wanklank en stond goede sfeer en waardering voor elkaars spel voorop.
Maar ondanks deze nobele insteek waren er natuurlijk nog steeds harde punten te verdelen! Beide verenigingen zetten een ploeg van vijf spelers in, zodat er gestreden werd om maar liefst vijf punten, te verdelen tussen de twee kampen. Spelers van min of meer gelijke sterkte werden aan elkaar gekoppeld en zo ging de vriendschappelijke, maar daarom niet minder enthousiaste strijd van start.
Na enige uren van opbouwen, afbreken, denken, puzzelen, opgeven of toch maar doorgaan, twijfelen, triomferen en het negeren van tijdnood, kwam Go Club Salland dan toch als winnaar uit de bus!!! Dit weerhield de spelers uit Apeldoorn er gelukkig niet van om toe te zeggen dat ze dit sportieve samenzijn in 2014 graag herhalen in hun eigen clubruimte.

Partij-resultaten:
Gerard Bouwman - Jan Tichler (1-0)
Sjef van der List - René van Moppes (1-0)
Wim Moll - Jan van Loenen (0-1)
Joost van Ulsen - Rob van den Born (0,5-0,5)
Gerard Slooven - Tinie Beernink (1-0)

Totaal:
Go Club Salland wint met 3,5 - 1,5.