Club

Go

Wild

Cursus

Toernooi

Activiteiten

KalenderGa direct naar...


Cursus Go 2020

informatie en aanmelden


Steenen Kruis
Toernooi 2020

uitslag en foto's


Go in 't wild

Vrijwel iedere zaterdag


Foto's

GCS foto-albums


Facebook

GCS Facebook pagina


Voorjaarscompetitie 2020

LET OP
In verband met de COVID-19 uitbraak worden de partijen van onze voorjaarscompetitie online gespeeld. Dit betekent ook dat er geen wekelijkse indeling is; spelers maken onderling afspraken wanneer ze hun partijen spelen, met een streef-tempo van één partij per week. Wekelijks wordt de tussenstand op deze pagina gepubliceerd.

Tussenstand (30 juni 2020)

nrnaamsterktescore
1Gerard Bouwman3 kyu5 uit 6
2Hans Huisman10 kyu4 uit 7
3Joost van Ulsen2 kyu2 uit 4
 Dieter Schoonackers6 kyu3 uit 6
 Otto Versteeg9 kyu3 uit 6
 Koen Wansink25 kyu3 uit 6
7Wim Moll2 kyu2 uit 7
8Jim Smit10 kyu1 uit 4

Reglement

Tijd en plaats
Speeldata: 19 maart, 2, 9, 16 en 30 april, 7 en 14 mei, 4, 11 en 18 juni. Op 18 juni vindt de afsluiting van de competitie plaats en is de prijsuitreiking. De competitiepartijen vinden in de regel plaats in de Fermerie en starten om 20.00 u. Competitieleiding: Klaas Wijnsma.

Spelvorm
Partijen worden gespeeld op een op 19x19 bord.
Komi en voorgift volgens Proper Handicap voorgifttabel.
Tijdsindeling is 60 minuten per speler, gevolgd door byo-yomi van 20 seconden per zet of 15 zetten in 5 minuten (type byo-yomi is afhankelijk van de gebruikte klok).

Competitievorm
Deze keer spelen we een zogenaamde halve competitie. Dit betekent dat ieder 1x speelt tegen de andere deelnemers in de competitie. De startspeelsterkte (in kyu) is vrij te kiezen, maar wel zo dicht mogelijk bij de echte speelsterkte, en niet lager (zwakker) dan de EGF-rating die je bij aanvang van de competitie hebt. De speelsterkte wordt niet tussentijds aangepast; iedere speler behoudt tijdens de competitie dezelfde speelsterkte. Een winstpartij levert 1 punt op, jigo een ½ punt en verlies nul punten. De stand wordt bepaald door het aantal behaalde punten; ieder start met nul punten. De winnaar is degene met de meeste punten.

Indeling en aan-/afwezigheid
De competitieleiding maakt in het weekend voorafgaand aan de speelavond een indeling en publiceert deze via de website. Je kan dus enkele dagen van te voren zien wie je tegenstander is. Als je mee wilt doen, dan word je ingedeeld en wordt van je verwacht dat je op tijd aanwezig bent. Aan- en afwezigheid kun je noteren op de lijst die op de clubavond aanwezig is. Als je om wat voor reden dan ook verhinderd bent, meld je dan bij de competitieleiding af, uiterlijk vóór 19u op de betreffende speelavond. Niet verschijnen zonder afmelding betekent na 20.30 uur een verloren partij; tevens behoudt de competitieleider zich het recht voor de klok van de laatkomer te starten. Afwijking van plaats en tijd in overleg met de competitieleider.

Afsluiting
Op de laatste speelavond, naar verwachting op 18 juni 2020, weten we wie de winnaar is. Ceremonie en prijs zijn op dit moment nog onbekend.