Salland tegen de Overkant 2013

Op donderdag 28 november 2013 kwamen onze Go-vrienden uit Apeldoorn (Go Vereniging Nobe No Shinju) naar Olst om aldaar de krachten te meten aan het Go-bord.

Daar waar er bij het ontmoeten van twee voetbalclubs al snel behoefte is aan begeleiding van politie en mobiele eenheid, met alle kosten en nazorg vandien, bleef deze Titanenstrijd – zoals gebruikelijk in de Go-wereld – verstoken van enige wanklank en stond goede sfeer en waardering voor elkaars spel voorop.
Maar ondanks deze nobele insteek waren er natuurlijk nog steeds harde punten te verdelen! Beide verenigingen zetten een ploeg van vijf spelers in, zodat er gestreden werd om maar liefst vijf punten, te verdelen tussen de twee kampen. Spelers van min of meer gelijke sterkte werden aan elkaar gekoppeld en zo ging de vriendschappelijke, maar daarom niet minder enthousiaste strijd van start.

Na enige uren van opbouwen, afbreken, denken, puzzelen, opgeven of toch maar doorgaan, twijfelen, triomferen en het negeren van tijdnood, kwam Go Club Salland dan toch als winnaar uit de bus!!! Dit weerhield de spelers uit Apeldoorn er gelukkig niet van om toe te zeggen dat ze dit sportieve samenzijn in 2014 graag herhalen in hun eigen clubruimte.

Partij-resultaten:
Gerard Bouwman – Jan Tichler (1-0)
Sjef van der List – René van Moppes (1-0)
Wim Moll – Jan van Loenen (0-1)
Joost van Ulsen – Rob van den Born (0,5-0,5)
Gerard S. – Tinie Beernink (1-0)

Totaal:
Go Club Salland wint met 3,5 – 1,5.