Steenen Kruis Toernooi

Het eerst volgende Steenen Kruis Toernooi is op zaterdag 24 februari 2023.

Op 6 mei was ons 11e go toernooi in De Driehoek in Deventer. Een aantal spelers van Go club Salland vatten de dag samen.

Emanuel:
Met 58 deelnemers was dit het grootste Stenen Kruis Toernooi tot nu toe! Maar waarom sprak het zo veel mensen aan?

We denken dat het succes van vorig jaar een grote rol speelde. Veel mensen waren erg enthousiast over de locatie en het lekkere avond eten van King. Beide waren ook dit jaar beschikbaar.

Een andere reden was de duur. Een toernooi van een dag met kortere rondes zie je niet vaak. Het kost minder tijd en er is geen verblijf nodig. Voor spelers met volle agenda’s of krappe saldo’s kan dit fijn zijn.

Nog een voordeel was de nabijheid en bereikbaarheid per OV. Veel deelnemers kwamen uit dichtbij zijnde steden, waardoor het toernooi gemakkelijk bereikbaar was.

Bovendien komen we regelmatig met andere Go clubs in Nederland samen, dus hebben veel van jullie ons wel eens ontmoet.

Ronde 1 Emanuel (Zwart) – Marten (Wit):
https://online-go.com/review/1069786

 

 

Dieter:
Vier keer verliezen in vijf ronden is een leermoment. Dat is gewoon niet goed.

Van Gerard B. verloor ik met een half punt. Tijdens het spel had ik geen idee dat het zo close was. Dat leert je weer dat je gewoon moet tellen tijdens het spel. Dan zijn er wel 10 momenten aan te wijzen waarop je, vaak onnodig, één of meer punten in het eindspel verliest.

In mijn laatste partij verloor ik geheel onnodig een hele groep. Gewoon op het juiste moment even een zetje doen om de groep levend te maken. Dat had ik nagelaten. Overmoed, nalatigheid of gewoon tijdsdruk. Allemaal niet interessant, gewoon op het juiste moment de juiste zet doen. Daar draait dit spelletje dus voor een groot deel om. Dus gewoon doen volgende keer.

Wim:
De Indonesische maaltijd, gemaakt door King (lid GCS) en zijn vrouw, was een prettige en gezellige nazit, beslist niet duur, uitstekend verzorgd, ruim voldoende, buitengewoon smakelijk, iedereen ging nog voor een extra portie.

Otto:
Bijna alles verliep goed, maar we hebben enige (zelf)kritiek:

  • Bij ontvangst van de bezoekers bleek het onhandig om de gegevens op te moeten zoeken in een spreadsheet met alle informatie. Hans verdwaalde af en toe in de bonnetjes en de spreadsheet. Pen en papier is niet zo slecht.
  • Tikkie blijkt een goede manier om de betaling af te handelen. Maar elk Tikkie bleek een maximum van €750 te hebben. Volgende keer splitsen we de betalingen op in meerdere Tikkies.
  • Ik heb bij iedere speler de EGD rating gebruikt. Maar dat wil niet iedereen. Sorry, dat doen we volgend jaar beter.
  • We kijken of we de lunch kunnen opwaarderen.
  • Door de spelers van te voren te laten aanmelden via een webformulier was het materiaal en lunch goed te coördineren. De aanmeldingen werden automatisch doorgestuurd en werden na acceptie direct zichtbaar in een overzicht. Zo was het inzichtelijk voor iedereen dat we vol liepen. Dit had als gevolg dat de Nijmeegse en Groningse go club spontaan (meer) speelmateriaal aanboden. Dat was echt super.

Gerard B.:
Het Steenen Kruis Toernooi was een prima dag voor iedereen, van dan-spelers tot kyu-spelers. Zonovergoten buiten of rustig in de de zaal, het kon allemaal.

Uitslag 2023

1 Rob van Zeijst
2 Yan Zihan
3 Rudi Verhagen
5 uit 5 Rinze Krol
4 uit 5 Frank van Dam en Jim Smit
Kyu met hoogste score Johan van Wijngaarden
Pechprijs Henk Draaisma

Toernooiwinnaars

2023Rob van Zeijst
2022Rob van Zeijst
2021Covid-19
2020Zihan Yan
2019Herman Hiddema
2018Rudi Verhagen
2017Rudi Verhagen
2016Rudi Verhagen
2015Gelmer Bouwman
2014Rudi Verhagen
2013Rudi Verhagen
2012Rudi Verhagen