Salland tegen De Overkant 2014

Op woensdag 3 september 2014 was het weer zo ver! Het jaarlijkse treffen tussen Go Club Salland en de Apeldoornse Go Vereniging Nobe No Shinju.
Omdat de strijd vorig jaar in Olst plaatsvond, speelde de Jaarlijkse Ontmoeting Der Giganten zich dit jaar af in Apeldoorn.

Het eerste wat ons bij aankomst opviel was de enorme hoeveelheid enthousiaste spelers die zich in het Denksportcentrum Apeldoorn hadden verzameld. Zouden er wel genoeg borden en stenen zijn? Maar dat bleek een ongegronde zorg, daar het hier ‘slechts’ om Bridge-spelers ging.
Het geeft toch lichtelijk te denken dat een kaartspelletje in staat is meer dan 100 (!) spelers te laten aanschuiven, terwijl het op alle vlakken mooiere Go-spel het weer moest doen met een kleine harde kern van enthousiatelingen.

Enniewee: Jan van Loenen had zoals altijd de zaken goed voorbereid en stelde 5 evenwichtige partijen samen. Hier en daar met voorgift om het evenwicht ook echt in evenwicht te brengen.
Drie… Twee… Eén… Go! En de strijd barstte los. De stemming was in beide kampen positief en strijdlustig, dus daar kon het niet aan liggen.
Zo’n slordige twee uur later was dat anders: Wim Moll was over een ladder gestruikeld en verloor daardoor, en ook Joost en Sjef konden de eer niet hoog houden. Dat lukte Gerard en Gerard echter wel, waardoor de totaalstand op 3-2 voor Apeldoorn uitkwam.

Proficiat, jongens, een welverdiende revange op jullie nederlaag vorig jaar!
Met wederzijdse toezeggingen dat we dit vooral vaker moeten doen, dropen we met de staart tussen de benen maar toch met opgeheven hoofd weer af, terug naar de koekstad.

Het was, evenals de vorige jaren, weer een uiterst sportieve en positieve avond.
De Ontmoeting Der Giganten bleek ook ditmaal weer een Samenkomst Van Go-Vrienden.

Partij-resultaten:
Rob van den Born – Wim Moll (1-0)
Jan van Loenen – Joost van Ulsen (1-0)
Kees Pulles – Gerard Bouwman (0-1)
René van Moppes – Gerard S. (0-1)
Jan Ticheler – Sjef van der List (1-0)

Totaal:
Go Vereniging Nobe No Shinju wint met 3 – 2.