Steenen Kruis Toernooi 2015

Steenen Kruis Toernooi 2015

Op zondag 22 februari vond in De Lepelaar te Olst alweer de vierde editie van het Steenen Kruis Toernooi plaats, georganiseerd door Go Club Salland.

Het toernooi is vernoemd naar een gedenkteken in een nabij gelegen weiland, waar al in de Middeleeuwen een gevecht op leven en dood plaatsvond tussen een krijger uit Gelre en een heks uit Oversticht. De heks won, maar alleen omdat zij vals speelde. Gelukkig was dit niet van toepassing op de bijna dertig deelnemers die dit jaar naar Olst kwamen. Voor ons toernooi is dit aantal wederom een record, dat wij uiteraard bij volgende edities minstens hopen te evenaren.

Het toernooi wordt inmiddels gekenmerkt door een gemoedelijke sfeer én een serieuze strijd. Deze strijd ging over vijf ronden met steeds een half uur bedenktijd per persoon. Zonder byo yomi, want dat houdt de vaart er lekker in en de zenuwen goed gespannen. Gelukkig zorgden de informele sfeer en heerlijke lunch dan weer voor de nodige ontspanning.

Rudi Verhagen uit Enschede, ongeslagen winnaar de afgelopen drie jaar, moest ditmaal genoegen nemen met de tweede plaats: de overwinning ging heel verrassend naar Gelmer Bouwman, een aanstormend talent uit Delft.
Volgend jaar zal het toernooi zijn eerste lustrum vieren: we zullen er alles aan doen om er dan wederom een sportieve en gedenkwaardige dag van te maken. Een toernooi als dit kan uiteraard alleen bestaan bij de gratie van enthousiaste deelnemers. Houd dus de toernooi-agenda in de gaten en doe volgens jaar weer (of ook) mee!

Uitslag
Het toernooi werd gewonnen door Gelmer Bouwman.
Volledige uitslag in de EGD >