Zomersimultaan 2016

Go Simultaan 2016

Om het huidige Go-seizoen af te sluiten, organiseerde Go Club Salland op donderdag 21 juli een simultaan, waarbij topspeler Rudi Verhagen (4 dan) het tegelijk opnam tegen twaalf leden van GCS.

Vooraf werd er heerlijk gegeten in onze vaste zaterdagmiddagstek “Restaurant Food and Joy”. Zij waren zo vriendelijk om het eten van Rudi te sponsoren!

Daarna ging de stoet naar De Fermerie, waar er twaalf borden klaarstonden om achter plaats te nemen. Om 20:00 werd de eerste steen gezet, en maar liefst drie-en-een-half uur later werd de laatste partij beslecht.

Uitslag: Rudi won 11 van de 12 partijen – een prestatie van formaat die de Go-reus ook niet in de koude kleren ging zitten. Gelukkig stond er ook na afloop een verfrissende versnapering voor hem klaar en werd er gezellig nagepraat.


Wat losse feitjes:

  1. Gerard Bouwman en Wim Moll durfden het als enige aan om gelijkop tegen Rudi te spelen.
  2. Het lukte Gerard S. als enige om met winst uit de strijd te komen, zij het met een handicap van 9 stenen.
  3. De eerste partij die eindigde, was tegen William Rensen.
  4. Hans Huisman hield het het langst vol – Rudi ging er op het laatst zelfs bij zitten!
  5. De meest zenuwslopende partij was wellicht die van René van den Berg, die met een héél klein verschil verloor.
  6. De meest bizarre uitslag was de partij van Joost van Ulsen, waarbij één helft van het bord alleen dode zwarte groepen bevatte, en de andere helft alleen dode witte groepen.
  7. De meeste zetten werden gespeeld door Rudi, die 12 keer zoveel steentjes heeft aangeraakt dan elk van zijn tegenstanders.

GCS kijkt terug op een geweldig avond, dankt alle deelnemers, Restaurant FJ, De Fermerie en vooral Rudi die dit alles mogelijk hebben gemaakt! Volgend jaar weer!

Twaalf leden van GCS waren aanwezig op deze zeer geslaagde avond