Steenen Kruis Toernooi 2018

Go Toernooi 2018

Op een zonnige winterdag, eind februari, speelden 26 deelnemers mee in het zevende Steenen Kruis Toernooi van Go Club Salland. Door griep of ander ongerief waren zes van de vooraanmelders helaas verhinderd, maar het was een onverminderd gezellige toernooidag met wederom een prima opkomst!

Het was de laatste keer dat dit toernooi plaats vond bij uitspanning De Lepelaar in Olst, want eigenaars Peter en Carla Vrielink zijn met deze zaak gestopt. Ze werden hartelijk bedankt voor zeven jaar gastvrijheid, met applaus en bloeiend hout. En ondanks dat dit de zwanenzang van De Lepelaar was, was de ontvangst hartelijk en de lunch heerlijk.

Rudi Verhagen won al zijn partijen, wat geen van de andere spelers lukte. Hij werd daarmee voor de vijfde keer winnaar, en kreeg een mooie geldprijs. Andere geldprijzen gingen naar Erik Brummelkamp (4 uit 5), Cliff Huang (tweede met 4 uit 5) en Gelmer Bouwman (derde met 4 uit 5).

Dinand ten Damme (1 kyu) uit Groenlo, die bijna uitsluitend op internet speelt, was de beste kyu-speler en ging naar huis met “Close encounters of the middle game”, het boek van Michiel Eijkhout, de sponsorprijs van Go- en schaakwinkel Het Paard. Hij kondigde aan vanaf nu serieus te gaan spelen!

Diverse lootprijzen werden verdeeld onder de gelukkige deelnemers: een Food-and-Joy-lunchbon, een spellenpakket van speelgoedwinkel Koning Willem en de natuurlijk de traditionele kruik Steenen-Kruis-Bitter. De prachtige Level-Up-buttons gingen via verloting alle vier naar dan-spelers!
Met amper tijdsverlies kreeg de organisatie het voor elkaar dat ieder weer tijdig naar huis kon. Daarmee kwam een eind aan een mooie reeks toernooien in De Lepelaar.

Uiteraard is er volgend jaar weer een Steenen Kruis Toernooi, op een nog nader te bepalen lokatie. We houden u op de hoogte!

Uitslag
Het toernooi werd gewonnen door Rudi Verhagen.
De volledige uitslag van het toernooi vindt je in de European Go Database.