Stenen Thuis Toernooi 2018

In januari 2018 had op de jaarvergadering al de suggestie geklonken om eens serieuze partijen te spelen in een soort toernooivorm, buiten de speelavonden om, en niet meer dan twee rondes per dag. Op ons eigen Steenen Kruis Toernooi worden vijf ronden op een dag gespeeld, en dat is toch echt wel pittig.

Marc Bodde en Gerard Lukas Bouwman hebben vervolgens een opzet gemaakt. In de maanden mei, juni en juli is op enkele zaterdagen met een groep van zes deelnemers een competitie gespeeld. Iedereen heeft tegen iedereen gespeeld; dus elk vijf partijen, in totaal vijftien partijen.
Omdat de partijen bij Marc of Gerard Lukas thuis werden gespeeld, was de naam voor het toernooi mooi gevonden (Marc!). Partijen werden gespeeld met 35 minuten bedenktijd plus byo-yomi van 15 zetten per 5 minuten. Sterkteverschil werd gecompenseerd met volledige voorgift en komi 0,5 punt; bij gelijke sterkte een komi van 6,5 punt.

Deelnemers en resultaten

nr naamsterktescore
01Gerard S.9 kyu4 punten
02Gerard Lukas Bouwman2 kyu3 punten
03Klaas Wijnsma9 kyu3 punten
04Joost van Ulsen2 kyu2 punten
05Marc Bodde7 kyu2 punten
06Jim Smit9 kyu1 punt

De toernooibeker ging dus naar Gerard S.
Aangezien alle deelnemers zeer tevreden waren over opzet en uitvoering is het plan om dit in 2019 nogmaals te doen.
Wellicht met (nog) meer deelnemers!

De winnaar ging naar huis met een unieke en persoonlijke mok!