Studie sessies

Met enige regelmaat behandelt een sterke speler aan het begin van de speelavond een door de leden aangebracht onderwerp.

Reeds gegeven studie-sessies


bespreking prof-partij
Joost van Ulsen zal een mooie partij tussen twee profs bespreken. De partij wordt gedemonstreerd op ons gloednieuwe demo-bord, en gezamenlijk bekijken we hoe de partij verloopt.

tellen
Gerard Bouwman zal alles en nog veel meer vertellen over het fenomeen “tellen”. Uiteraard komt het bepalen van de uiteindelijke score aan bod, maar ook het schatten van de stand gedurende de partij, en het vergelijken van de groottes van mogelijke gebieden tijdens het spelen.

mooie of goede vorm
Je hoort de term heel vaak in go-kringen: “mooie vorm”. Maar wat is dat precies? En waarom is het belangrijk? Draagt het spelen van mooie vorm bij aan een beter spel, en is mooie vorm daarmee ook automatisch goede vorm?

hoek-invasies
Net als je denkt dat die hoek van jou is, gooit je tegenstander een steen in jouw gebied. Wat te doen? En wanneer kun je zelf zo’n aanval inzetten?

3-punts-invasies
Het komt vaak voor dat je tegenstander twee stenen heeft op derde of vierde lijn, met daar tussen drie lijnen afstand. Daar past zomaar een invasie-steentje tussen! Maar wanneer doe je dat? Speel je dan op de derde of vierde lijn? En hoe verdedig je tegen zo’n aanval?

bespreking prof-partij
Joost van Ulsen zal een mooie partij tussen twee profs bespreken. De partij wordt gedemonstreerd op ons gloednieuwe demo-bord, en gezamelijk bekijken we hoe de partij verloopt.

tellen
Gerard Bouwman zal alles en nog veel meer vertellen over het fenomeen “tellen”. Uiteraard komt het bepalen van de uiteindelijke score aan bod, maar ook het schatten van de stand gedurende de partij, en het vergelijken van de groottes van mogelijke gebieden tijdens het spelen.

mooie of goede vorm
Je hoort de term heel vaak in go-kringen: “mooie vorm”. Maar wat is dat precies? En waarom is het belangrijk? Draagt het spelen van mooie vorm bij aan een beter spel, en is mooie vorm daarmee ook automatisch goede vorm?

hoek-invasies
Net als je denkt dat die hoek van jou is, gooit je tegenstander een steen in jouw gebied. Wat te doen? En wanneer kun je zelf zo’n aanval inzetten?

3-punts-invasies
Het komt vaak voor dat je tegenstander twee stenen heeft op derde of vierde lijn, met daar tussen drie lijnen afstand. Daar past zomaar een invasie-steentje tussen! Maar wanneer doe je dat? Speel je dan op de derde of vierde lijn? En hoe verdedig je tegen zo’n aanval?