Salland tegen de Overkant 2021

Salland tegen de Overkant 2021

Na een jaar overgeslagen te hebben, was er op 6 oktober weer een sportieve en gezellige ontmoeting met de club uit Apeldoorn. Zes partijen, zes kansen. Waren we in staat om die kansen te benutten?

Karin mocht een partij gelijk op tegen Alie. Alie speelt altijd erg snel, maar Karin liet zich daar niet in meeslepen, ze speelde rustig goede zetten. Er ontstonden voor beide spelers enorm grote gebieden, twee voor Karin en een voor Alie, heel moeilijk te tellen. De partij eindigde als eerste op de avond, na circa drie kwartier, met een overtuigende winst voor Karin. Kans benut!

Dieter mocht tegen Kees, en kreeg zes stenen voorgift. Dat leek niet al te moeilijk voor Dieter, maar Kees is een geroutineerde speler en haalde steeds meer in. Uiteindelijk won hij met een halve punt!

Otto werd ingedeeld tegen Marten. Dit was de enige andere gelijk-op-partij van de avond. Otto speelde sterk en ving diverse stenen, sliertjes en groepjes. Een rijke oogst, die dan ook resulteerde in een goede overwinning! 2-1 tussenstand.

Gerard Lukas speelde tegen Bert, van beide clubs de sterkste spelers van de avond. Gerard kreeg twee stenen voorgift, wat niet genoeg hielp. Hij verloor al snel een groep van twaalf stenen, kreeg nog kansen van Bert, kon een verloren groep terughalen, maar Bert kreeg te veel punten in het centrum. Een stevige winst voor Bert. 2-2 tussenstand.

Klaas speelde tegen Steven met zes stenen voorgift. Zoals Klaas zei: “Een enorme matpartij, waarbij we voortdurend elkaars groepjes probeerden te vangen.” Steven slaagde er echter in een verloren groep weer tot leven te wekken, waarna de winst naar Steven ging. Voor Klaas was het een partij die opnieuw duidelijk maakte waarom hij go speelt. Dus ondanks verlies toch winstgevend inzicht. 3-2 tussenstand.

Hans en Tinie hielden het erg lang vol. Tinie kreeg negen stenen voorgift en veel bedenktijd: ze hadden afgesproken om de klok niet te gebruiken. Hans haalde veel punten tussen al die zwarte overmacht, maar het was niet genoeg. Tinie won met tien punten.

Eindstand 4-2 in het voordeel van Apeldoorn. Het was een gezellige en leerzame avond en we zien uit naar een volgende ontmoeting.

Het was goed elkaar weer te zien tijdens de traditionele uitwisselingsavond.