Steenen Kruis Toernooi 2022

Een leuke verrassing voor ons was de aanmelding van Rob van Zeijst. Hij kwam om op te warmen voor de Dutch Open. En uiteindelijk staat de nieuwe handgemaakte wisseltrofee bij zijn moeder op de schoor- steenmantel te pronken. Niets mooier dan een trotse moeder.

Er was op 21 mei een goede opkomst van 37 spelers vanuit het gehele land. Van Go Club Nijmegen hadden we genoeg speelmateriaal te leen om iedereen te kunnen voorzien. De sfeer was uitstekend en het weer werkte mee. De pauzes konden buiten doorgebracht worden.

Veel spelers vonden de eerste twee ronden zwaar. Het was duidelijk nog wennen na de Corona pauze. Na de lunch kwam men goed op stoom.

In de zaal met de dan-spelers verwacht je stilte en serieus gereken. Maar op bord één waren Rob van Zeijst en Koen Pomstra vrolijk bezig met verbale intimidatie. De opening is nog gaande. In één hoek is een minder bekende joseki gespeeld. De andere kant van het bord ligt nog grotendeels open. In de ene hoek een witte steen, in de andere een zwarte. Rob plaatst een steen en zegt stellig over de hoeksteen van Koen: “Zie je dat jouw steen in mijn moyo staat.” Koen: “Je bedoelt dat je net in mijn moyo probeert binnen te vallen?” En zo keuvelen ze voort.