Go-simultaan met Rudi

Go Simultaan Rudi

Op 6 juli was Rudi Verhagen te gast voor een go-simultaan.

Vooraf aan het simultaan zijn we met z’n zessen om half zes aangeschoven bij het India’s buffet bij Kohinoor. Zo’n buffet gaat duidelijk vlotter dan individueel een hoofdgerecht bestellen. Na de maaltijd was er nog ruim tijd om een ijsje op De Brink te halen. Dit was een lekkere en gezellige start van de avond.

Go Simultaan Rudi

Rudi kreeg acht spelers tegenover zich. Te weten: Wim, Klaas W., Hans, Dieter, Joost, Manuel, Gerard en Otto. Aangezien wij onszelf overschatten, was iedereen (te) zuinig met voorgift.

Ik heb getwijfeld of ik behoudend en netjes handicap-zetten zou spelen. Dus defensief spelen en terrein zeker te stellen. Maar al vlot ontstond zo’n situatie uit een boekje waarbij je weet, wat Rudi nu doet, dat kan zo maar niet. Maar dan moet ik gaan aanvallen i.p.v. verdedigen. Toch maar doen en ontdekken hoe Rudi de aanval pareert. Rudi gaf vervolgens al vrij snel een mooi antwoord dat ik niet had bedacht. Dus dat was de eerste zwakheid op het bord. Dit gebeurde nog twee keer en toen was de zaak voor mij verloren. Heel leerzaam om te zien en nu ook nog onthouden.

Go Simultaan Rudi 2023

Het was een geslaagde avond. Het is mooi om te zien hoe Rudi met gemak onze zetten afhandelt en ons zwaar aan het denken zet. Rudi won met 7-1. Volgend jaar weer, maar dan met meer voorgift!