Interne Competitie

 • Kleine borden go toernooi

  Op 21 december speelden we met zevenen een 9×9 competitie. Negen minuten speeltijd per persoon en een byo-yomi van 20 stenen 5 minuten. We hadden een minder ervaren speler op bezoek. Dat gaf een leuke dynamiek aan de competitie.

  Joost bleek de sterkste speler. Zijn handigheid in het omgaan met de speeltijd gaf hem voordeel. Diverse spelers gingen door de klok. Joost won de t-shirt met een print van een oud go probleem. Er werd direct geprobeerd om het probleem op te lossen. Maar dat bleek nog niet zo simpel.

 • 13×13 competitie

  Jim organiseerde in oktober een interne 13×13 go competitie. En na een play-off tegen Gerard won Jim de competitie. Hij heeft daarmee en mooie Murugandi go mok gewonnen.

 • Wintergo 2022-23

  Go wintercompetitie 2022-2023

  Van half november tot halverwege maart werd de wintercompetitie gespeeld. Dit was een pittige competitie om uit te spelen. Voortaan spelen we niet meer dan 8 ronden inclusief een inhaal ronde.

  De finale was tussen Jim en Klaas W. werd gespeeld bij Jim. Onder het genot van koffie en een gezellig snurkende hond Pip.

  Klaas zat Jim op de hielen om de voorgift in te lopen. En dat leek lang niet te lukken. 
  Maar na een lekker stuk perentaart en ook toen nog een flink stuk appeltaart kreeg Jim de suikerdip. Klaas kreeg zijn kans en sloeg GENADELOOS 😉 toe.

  De partij Jim (zwart) – Klaas W. (wit)

  Voorgift: 3 stenen en 6 komi voor zwart

   

   

  Jim vatte het sportief op en Klaas ontving de eerste prijs. En Klaas deelde nog wat koekjes uit. Hij zat al een tijdje te azen op een opvouwbaar go-bord, dus hij was zeer tevreden met de prijs. 

  De uitslag

 • Voorjaarscompetitie 2022

  Van eind april tot en met begin juni 2020 speelden we weer een voorjaarscompetitie. Het was qua tijd niet mogelijk om alle 12 spelers tegen elkaar te laten spelen. Daarom werden deelnemers verdeeld in twee gelijk groepen. Binnen elke groep kon men strijden voor de eerste plek. In groep A eindigen Hans en Dieter op een gedeelde eerste plek. Ook Manuel en Klaas W. deelden een dezelfde eindscore.
  Hans en Dieter hebben een 9×9 tussenronde gespeeld om te kunnen bepalen wie de eerste plek kreeg binnen groep A. Klaas W. liet het helaas afweten bij de tussenronde waardoor Manuel op de 4e plek kwam.

  Uitslag groep A

  01 – Dieter
  02 – Hans
  03 – Karin
  04 – Manuel
  05 – Klaas W.
  06 – Joost

  Uitslag groep B

  01 – Otto
  02 – Gerard S.
  03 – Klaas v.S.
  04 – Jan
  05 – Wim
  Afgemeld: Jim, Wim

  In de finale ronden gingen de speler 1 tegen elkaar, zo ook de spelers 2, enz.

  Einduitslag

  01 – Otto
  02 – Dieter
  03 – Gerard S.
  04 – Hans
  05 – Karin
  06 – Klaas v. S.
  07 – Manuel
  08 – Jan
  09 – Joost
  Afgemeld en gediskwalificeerd 😉 : Klaas W.

 • 13×13 Rengo Toernooi 2021

  Volgend op de wintercompetitie is een competitie voor paren gehouden. Spelen op de On-line Go Server (OGS) en praten, voorzover toegestaan, via Discord. En dat alles onder leiding van toernooileider Otto. Van maart tot en met mei 2021 werden door twaalf spelers, die dus zes teams vormden, vijftien partijen gespeeld. Een unicum voor de club.

  Het team Klaki (Klaas en King) heeft gewonnen. Als geslaagd paar hebben ze een bijpassende prijs ontvangen, een rengo peper-en-zoutstel. De uitreiking moest natuurlijk in kleine kring. Maar door het maken van een podcast konden alle clubleden de uitreiking meebeleven.

  Het toernooi is geslaagd en rengo zal een vaste plek krijgen binnen onze club. Onze online kennis en onze go-kennis is toegenomen. Mede door de online winter-competitie hebben we ons sociaal contact in stand kunnen houden.

  De deelnemers vinden onderhand hun weg in Discord en op OGS. Om circa 15 mensen tegelijkertijd, met onbekende software, online te krijgen was een uitdaging. Het merendeel was al enigszins thuis op OGS. Dus dat moest de speelplek worden. Discord wordt nu regelmatig gebruikt bij online toernooien. Dat was een goede reden om onze clubleden daarmee bekend te maken. En dan was het nog even broeden op hoe rengo te spelen op OGS. En waarachtig het is allemaal gelukt. De spelers hadden gelukkig veel geduld met de techniek. Een enkele partij is overgespeeld.

  Met z’n vieren online een 13×13 partij spelen is heel leuk. Bijna elk team bestond uit een ervaren en een minder ervaren speler. Voor een ervaren speler is het wachten op de zet van zijn teamgenoot regelmatig even spannend als een zet van een tegenspeler. En de minder ervaren speler hoopt maar dat hij speelt wat zijn teamgenoot verwacht. Maar dat is ook afhankelijk van de sterkere speler zelf. Die moet duidelijke zetten zien te vinden, zodat zijn teamgenoot snapt wat er gebeurt.

  Na elke partij vond er een review plaats. Dat blijkt een groot voordeel van online spelen. De één ontvangt direct feedback, de ander kan zijn kennis delen en een derde kan nog wat vragen stellen. Daarmee wordt zo’n avond meer dan alleen een partijtje spelen. Het is heel frustrerend om niet te weten hoe je het beter had kunnen doen. Nou, dat hebben de spelers mooi opgelost 🙂

  Onderhand krijgen we wat meer inzicht in 13×13 partijen. Er moet meer op gebied gespeeld worden dan bij 19×19. Het middengebied is kleiner, dus invloed heeft minder waarde. Een basis joseki waarbij je normaal gesproken de buitenkant van een hoek krijgt zijn we niet zo tevreden meer mee. Bij de finale-partij werd er meerdere keren binnengevallen op 3×3.

 • Winter-competitie 2020/21

  Gedurende de wintermaanden 2020/21 streden een aantal GCS-leden om de felbegeerde Go Club Salland Lockdown Bokaal. In de vorm van een halve competitie met voorgift speelde iedereen éénmaal tegen elkaar, en uiteindelijk kwam de speler met de meest gewonnen partijen als winnaar uit de bus.

  In verband met de COVID-19 uitbraak werden de partijen van onze winter-competitie online gespeeld. Winnaar werd Joost van Ulsen.

  Uitslag

  1. Joost
  2. Dieter
  3. Gerard B. & Gerard S
  4. Caroline & Wim
  5. Jim
  6. Hans
  7. King
  8. Karin S. & Klaas van S.
  9. Bart
 • Kleine Borden Avond 2019

  Kleine Borden 2019

  Op donderdag 12 december 2019 was het weer tijd voor ons jaarlijkse interne toernooitje op 9×9 borden. We hadden dit jaar acht deelnemers die allemaal streden om een unieke hoofdprijs: de officiële GCS-mok!

  Dieter won uiteindelijk deze felbegeerde prijs.

  Uitslag

  1. Dieter (6 uit 8)
  2. Jim (5 uit 8)
  3. Gerard B. (4½ uit 8)
  4. Klaas (4 uit 8)
  5. William (3½ uit 8)
  6. Gerard S. (3 uit 8)
  7. Karin S. (1 uit 8)
  8. Bart (1 uit 8)
 • Voorjaarscompetitie 2019

  In maart, april en mei 2019 speelden we een voorjaarscompetitie.

  Deelnemers en resultaten

  nr naamsterktescore
  01Joost1 dan6 punten
  01Hans9 kyu6 punten
  02Dieter7 kyu5 punten
  03Gerard B.1 kyu5 punten
  03Otto8 kyu5 punten
  03Jim10 kyu5 punten
  04Klaas11 kyu4 punten
  05Gerard S.9 kyu4 punten
  06Wim2 kyu4 punten
  07Koen25 kyu1 punt
 • Kleine Borden Avond 2018

  Op donderdag 13 december 2018 hielden we weer een intern 9×9 toernooitje.

 • Stenen Thuis Toernooi 2018

  In januari 2018 had op de jaarvergadering al de suggestie geklonken om eens serieuze partijen te spelen in een soort toernooivorm, buiten de speelavonden om, en niet meer dan twee rondes per dag. Op ons eigen Steenen Kruis Toernooi worden vijf ronden op een dag gespeeld, en dat is toch echt wel pittig.

  Marc Bodde en Gerard Lukas Bouwman hebben vervolgens een opzet gemaakt. In de maanden mei, juni en juli is op enkele zaterdagen met een groep van zes deelnemers een competitie gespeeld. Iedereen heeft tegen iedereen gespeeld; dus elk vijf partijen, in totaal vijftien partijen.
  Omdat de partijen bij Marc of Gerard Lukas thuis werden gespeeld, was de naam voor het toernooi mooi gevonden (Marc!). Partijen werden gespeeld met 35 minuten bedenktijd plus byo-yomi van 15 zetten per 5 minuten. Sterkteverschil werd gecompenseerd met volledige voorgift en komi 0,5 punt; bij gelijke sterkte een komi van 6,5 punt.

  Deelnemers en resultaten

  nr naamsterktescore
  01Gerard S.9 kyu4 punten
  02Gerard Lukas Bouwman2 kyu3 punten
  03Klaas Wijnsma9 kyu3 punten
  04Joost van Ulsen2 kyu2 punten
  05Marc Bodde7 kyu2 punten
  06Jim Smit9 kyu1 punt

  De toernooibeker ging dus naar Gerard S.
  Aangezien alle deelnemers zeer tevreden waren over opzet en uitvoering is het plan om dit in 2019 nogmaals te doen.
  Wellicht met (nog) meer deelnemers!

  De winnaar ging naar huis met een unieke en persoonlijke mok!

 • Kleine Borden Avond 2016

  Op donderdag 22 december 2016 hielden we voor de tweede keer een intern 9×9 toernooitje.

  Deelnemers
  01 – René van den Berg
  02 – Gerard Bouwman
  03 – Hetty Geertman
  04 – Hans Huisman
  05 – Wim Moll
  06 – William Rensen
  07 – Gerard S.
  08 – Jim Smit
  09 – Joost van Ulsen
  10 – Klaas Wijnsma

 • Kleine Borden Avond 2015

  Kleine Borden Avond 2015

  Kleine Borden Avond 2015

  Op donderdag 17 december 2015 hielden we voor het eerst een intern 9×9 toernooitje.
  Negen spelers streden om de felbegeerde hoofdprijs: het officiële GCS T-shirt.
  Jim Smit kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus door alle vijf zijn partijen te winnen.
  Hiermee is een nieuwe traditie geboren: de jaarlijkse Kleine Borden Avond is een feit!

  Uitslag
  01 – Jim Smit (5 uit 5)
  02 – Gerard Bouwman (4 uit 5)
  03 – Karin Kwa (4 uit 6)
  04 – Gerard S. (3 uit 5)
  05 – Joost van Ulsen (2 uit 5)
  06 – Klaas Wijnsma (2 uit 5)
  07 – Wim Moll (2 uit 6)
  08 – Albert Reinink (1 uit 5)
  09 – William Rensen (1 uit 6)

  Winnaar Jim Smit (l) tegen Wim Moll (r)